Зодии и хороскопи

От древни векове хората са се опитвали да гадаят какво ги очаква, като са гледали към нощното небе. Там те са открили различни зависимости между звездите и тяхното подреждане. Днес ние разчитаме на зодиака и неговите дванадесет части, за да разберем какво ни очаква занапред. В съвременния свят ние редовно четем хороскопа си, без значение дали той ще бъде дневен, седмичен, месечен, за любов, за работа.

Зодиакът, който всъщност символизира пътя на живота, се състои от дванадесетте равни по-големина тридесет градусови сектора, които започват и завършват с пролетната равноденствена точка. Това са и дванадесетте зодии. Повечето от тях са наименувани на животни, тъй като съзвездията, на които са кръстени приличат на съответното животно.

Дванадесетте зодии са: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Представителите на всяка зодия имат приблизително еднакви черти в характерите, общуването с другите хора и мястото си в обществото. Възможно е да се подготви хороскоп, който в по-голяма степен да се отнася за голям брой представители на съответната зодия.

« Зодиакална съвместимост |